Recept č. 2 - Farandole s čokoládovou náplní
Máme pro vás další recept na chmurné podzimní počasí. Vyzkoušejte originální větrníčky s čokoládovou náplní. A proč Farandole? Farandole je veselý tanec, který se tančí při slavnostech v Provence. Garantuji, že po prvním soustu se roztančí nejen vaše chuťové pohárky :-)

Farandole s čokoládovou náplní
Recept na 12 ks
Příprava 60 min
Suroviny:
250 ml vody
80 g másla
150 g proseté hladké mouky
3 celá vejce + 1 žloutek
3 čajové lžičky mléka
1 špetku soli
poleva (bílá a růžová)
1 sklenice lískooříškové pomázánky
ovoce: maliny, banány, ananas
kousky čokolády
Postup:
Připravíme si odpalované těsto - Vařte 250 ml vody v hrnci se špetkou soli a 80 g másla nakrájeného na malé kostky. Po varu přidejte 150 g mouky. Mírně promíchejte a nechte pár vteřin na mírné teplotě a míchejte. Poté postupně přidávejte vždy 1 vejce po každém promíchání.
Předehřejte troubu na teplotu 200 ° C. Pomocí cukrářského sáčku připravte malé bochánky (mezi nimi nechte malý prostor) na plechu s pečícím papírem. Pomašlujte je se směsí vaječného žloutku a mléka, abyste získali krásnou zlatou barvu. Pečeme 15 minut, potom snížíme teplotu na 180 ° C a pokračujeme pečení dalších 8 minut. Před zdobením nechte vychladnout.
Farandole rozřízněte a pomocí zdobícího sáčku naplňte čokoládovou pomazánkou. Poté dozdobte dle chuti ovocem a přiklopte druhou polovinou.